MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/Brian Hagiwara/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Klasyczny sos pomidorowy do gołąbków

Składniki:
- 2 szklanki przecieru pomidorowego,
- 2 szklanki wywaru z gołąbków lub bulionu,
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
- 1 łyżka mąki pszennej,
- 1 łyżka śmietany 18%,
- pół łyżeczki cukru,
- pół łyżeczki suszonego oregano,
- szczypta pieprzu mielonego,
- szczypta soli.

Jak zrobić sos pomidorowy do gołąbków?
1. Do garnka wlałam przecier, wywar z gołąbków, dodałam koncentrat oraz przyprawy.
2. Zagotowałam sos, po czym odlałam z niego pół szklanki.
3. Do szklanki z przestudzonym sosem dodałam śmietanę oraz mąkę, po czym dokładnie wymieszałam.
4. Taką zaprawę dodałam do reszty sosu pomidorowego, po czym ponownie zagotowałam.

Zobacz również

Komunikacyjny paraliż Kielc. Co nas czeka, jak sobie radzić? WIADOMOŚCI

Komunikacyjny paraliż Kielc. Co nas czeka, jak sobie radzić? WIADOMOŚCI

Strzelcy bramek dla Wisły po 33 kolejkach I ligi. Rodado praktycznie królem strzelców

Strzelcy bramek dla Wisły po 33 kolejkach I ligi. Rodado praktycznie królem strzelców

Polecamy

Chcesz mieć gładkie stopy? Tego absolutnie NIE rób! Ostrzega ekspertka

Chcesz mieć gładkie stopy? Tego absolutnie NIE rób! Ostrzega ekspertka

7 najtańszych aquaparków w Europie. Nawet połowę taniej niż w Polsce!

7 najtańszych aquaparków w Europie. Nawet połowę taniej niż w Polsce!

Domowy sos „Big Mac”. Najlepszy do burgerów i dań z grilla

Domowy sos „Big Mac”. Najlepszy do burgerów i dań z grilla