MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Majeranek dodawany jest najczęściej do dań mięsnych, zup i...
fot. PicturePartners/Getty Images

Czym zastąpić sól? Wybierz zioła. Oto rośliny, które wzmocnią smak potraw i pomogą na niestawność. Ograniczenie soli nie takie trudne

Majeranek

Majeranek dodawany jest najczęściej do dań mięsnych, zup i sosów sałatkowych. Roślina ta zawiera karwakrol i eugenol, które wykazują silne właściwości antyoksydacyjne, czyli chroniące komórki i tkanki przed szkodliwym działaniem wolnych rodników tlenowych. Majeranek charakteryzuje się działaniem przeciwbólowym, przeciwzapalnym, rozkurczającym i osłaniającym. Dzięki tym właściwościom wspomaga leczenie niestrawności, zgagi, wrzodów żołądka, a także zmian skórnych – trądziku i egzemy.

Zobacz również

Najmłodsi kibice Korony Kielce. Tak wspaniale dopingowali na Suzuki Arenie [FOTO]

Najmłodsi kibice Korony Kielce. Tak wspaniale dopingowali na Suzuki Arenie [FOTO]

Dni Leszna 2024. Koncert Agnieszki Chylińskiej to była eksplozja energii

Dni Leszna 2024. Koncert Agnieszki Chylińskiej to była eksplozja energii

Polecamy

Otwarte Mistrzostwa Warmii i Mazur – ogólnopolski, amatorski turniej tenisowy w Bartą

Otwarte Mistrzostwa Warmii i Mazur – ogólnopolski, amatorski turniej tenisowy w Bartą

Dwa młode łosie błąkały się przy jezdni

Dwa młode łosie błąkały się przy jezdni

Lidzbark Warmiński zyskał ciepło z odnawialnych źródeł energii

Lidzbark Warmiński zyskał ciepło z odnawialnych źródeł energii